by

Hvordan bruger din teenager mobilen?

Det kan være svært som forældre at holde et øje med ens teenagers brug af mobiltelefonen, og det er i den forbindelse også relevant at spørge om det overhovedet er noget, som vi som forældre skal blande os i. Nogle selskaber har en funktionen, hvor forældrene kan holde øje med forbruget samtidig med at de kan sætte en stopklods for forbruget, hvis det overstiger det aftalte. Se hvilke telefonselskaber der kan have dette.

Et vigtigt lod i vægtskålen er dog, at det som oftest er os forældre, som betaler regningen for vores teenagers mobilforbrug. Det er derfor også i vores interesse at holde et vågent øje med, hvordan mobilen bruges og til hvilke ting.

Man hører f.eks. om forældre som til deres store skræk opdager, hvordan deres teenager har spillet et uskyldigt online spil og købt en masse ydelser denne vej. Som en del af spillet har man således kunne købe tillægselementer for at forbedre spiloplevelsen. Det har derfor ikke blot påvirket dataforbruget på mobiltelefonen, men også kostet ekstra kroner for spiloplevelsen. Dette har Erhvervsstyrelsen beskrevet i nærmere detaljer her, læs yderligere.

Hold øje med dataforbruget 

Et godt tip for enhver forældre er, at tjekke dataforbruget på mobilen. Det er således dataforbruget som typisk får regningen til at overstige det budgetterede, da det som oftest ikke er noget man selv lægger mærke til som ungt menneske.

Teenagere holder kontakten til hinanden via de sociale medier, hvor de efter skole kan være sammen med alle deres venner på én gang og kommunikere bredt af diverse sociale platforme. Er den unge derhjemme anvendes formentlig hjemmets trådløse internet, hvorfor der ikke bruges data.

Er den unge derimod ikke derhjemme, men i stedet i skolen, fritidsklubben, sammen med vennerne eller andre steder, hvor det måske ikke er muligt at anvende et trådløst netværk, bruges der af det dataforbrug, som er inkluderet i abonnementsløsningen.

 

Write a Comment

Comment