by

Badminton og badmintonketcher, hvad er op og ned?

Badminton kan være en utrolig sportsgren. En ting som vi i DK har haft stærke udmærkelser inden for. Danmark kan bryste sig af en del verdensmestre, europa-mestre og ikke at forglemme OL mestre ved opstilling i badmintonsporten. For det meste tilbage i tiden besad DK en talent til at styre sportsgrenen sammen med østen. I løbet af de forrige år er flere og flere lande fra EU udviklet sig til at komme tættere Danmarks sportslige niveau og DK’s førerposition for vesten måske fjernes inden for en ikke så fjern periode.

Badminton oplever på tragisk vis, som mange andre sportsaktiviteter i det danske land stagnerende medlemspuljer, som indsnævre puljen á medlemmer til talentarbejde samt ultimativt medalje vindere til de højest profilerede turneringer. Fremtvunget af dette bør idrætsklubberne tænke ”ud af boxen” og få højere kvalitet i det mindre antal spillere som står til afbenyttelse. En af de del der er enorm årvågenhed om for tiden er restitutionstid, altså talentet til at genskabe kroppen i bagefter aktivitet. De fleste spillere på eliteniveau kan nemlig ikke altid holde til at træne mere som det ser ud nu, netop derfor håber man at få tiden til restitutionen væsentlig ned og med hjælp herfra gøre talenterne klar hurtigere til den næste kamp.

Den vigtigste faktor som altid har betydelig betydning hos en badmintonudøvere vil altid være badmintongrej. Samtlige badmintonspiller har brug for en badminton ketcher som tilgodeser samtlige af de forehold der stilles af det international badmintonforbund, sammen med et par badminton sko. Badmintongrej vil altid det sportstilbehør som der sker størst innovation inden for. Bla har badmintonfirmaet Yonex på stående fod slået verdensrekorden for hårdeste smash op til 493 kilometer i timen, hvilket udnævner badmintonsporten som den uden sidestykke mest eksplosive sportsgren i verden.

En badmintonketcher vil altid være u-undværlig for alle badminton-spillere og er typisk produceret af grafit der er et kul-fibre substands. Graphit går for at være meget stabilt men også flexibelt, så det derved bliver inden for rækkevide at lave badmintonketcher der kan fungere som katapulter og trampoliner og tilføre badmintonbolden meget højere hastighed sammenlignet med badminton-spillerens arm kan. Som hovedregel findes der 3 forskellige slags badmintonketcher. Hovedtung, med vægten mod grebet og neutral vægtbalance. De hovedtunge badmintonketcher giver mere speed i bolden, men er så langt fra reaktionsstærk i put-bolde spillet og det defensive spil. De hovedlette badmintonketcher er hurtigere i put-bolde spillet og det defensive spil, men desværre giver ketcheren knap så ekstra tempo i badmintonbolden når man angriber. Og til slut så har den ligelige vægtfordelte badminton-ketsjer en smule af de 2 fordele.

Write a Comment

Comment