by

En kassekredit kan være en økonomisk sikkerhed

Hvis du står og mangler penge til det ene eller andet formål, vil du højst sandsynligt vælge at optage et lån eller låne penge af familie eller venner. Det giver rigtig god mening, da der er virkelig mange forskellige lånetyper på det danske marked, som kan hjælpe dig næsten ligegyldigt, hvad du ønsker at låne penge til. Det kan dog i nogle sammenhænge var besværligt at optage et lån samtidig med, at du på forhånd skal beslutte, hvor mange penge du ønsker at låne. Hvis du blot mangler lidt ekstra månedlige midler, kan du i stedet for overveje at oprette en kassekredit i banken.

Et lovligt overtræk

En kassekredit er ganske enkelt en aftale med din bank, hvor de giver tilladelse til, at du kan overtrække din konto. Det foregår på den måde, at du sammen med din bank aftaler et beløb, som du maksimalt må overtrække på din konto. Det vil i de fleste tilfælde være et sted mellem 5-10.000 kroner alt afhængig af din økonomiske situation. Du kan altså se kassekreditten som en slags ”økonomisk reserve”, som du kan bruge i tilfælde af, at du sidst på måneden ikke har flere midler til rådighed. Ved at oprette en kassekredit slipper du altså for at få en sur bankrådgiver i røret, hvis du skulle trække din konto over en gang i mellem.

Flere fordele ved kassekredit

Der er flere fordele ved at få en kassekredit frem for at optage et lån. For det første er en kassekredit attraktiv, da den er gratis at oprette, hvilket ikke er tilfældet med et lån. Her er det nemlig ganske normalt, at du skal betale et oprettelsesgebyr lige meget, om du låner i banken eller andetsteds. Derudover skal du kun betale renter af kreditten, hvis du bruger den. Så de måneder, hvor du ikke har brug for de ekstra penge, skal du ikke betale for kassekreditten. Den sidste fordel er, at du fuldstændig selv vælger, hvornår du vil afdrage på din kassekredit. Du kan således selv vælge, hvornår du har nok luft i økonomien til at betale af på de renterne.

En kassekredit kan altså være et alternativ til et lån, hvis du mangler en smule luft i budgettet. Du skal dog være opmærksom på, at en kassekredit ikke kan bruges, hvis du ønsker at låne et stort beløb. Kassekreditten er mere relevant, hvis du ofte går i minus og har brug for lidt ekstra månedlige midler.

Har du brug for en valutaomregner?

Vi vil lige til sidst i dette blogindlæg også nævne den valutaomregner vi finder bedst på nettet:

-> https://moneybanker.dk/valutaomregner/

 

Write a Comment

Comment